Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast

Als je zonnepanelen hebt aangeschaft, moeten deze nog worden aangesloten op de meterkast. Zo kan je bv. stroom terugleveren aan het net die je op dat moment niet nodig hebt. Hoeveel kost zo’n aansluiting en heb je hier een elektricien voor nodig? Zijn er nog andere belangrijke werkzaamheden aan verbonden? Lees het allemaal hier!

Ga snel naar:
Zonnepanelen aansluiten: prijs
Overige werkzaamheden
Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes

 

 

Zonnepanelen-installatie: hoe werkt het?

Je zonnepanelen staan in direct contact met een omvormer, die opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom gaat naar je meterkast, waar het wordt verrekend voor eigen verbruik of teruglevering. Hiervoor moet je een extra groep laten aanmaken op je meterkast, wat je alleen mag overlaten aan een erkende elektricien.

Zo’n specialist is helemaal op de hoogte van de geldende regels en kan het werk veilig uitvoeren. Op zoek naar een elektricien om je zonnepanelen aan te sluiten? Vergelijk offertes van meerdere experts.

 

De kosten

De kosten voor het aanmaken van een extra groep liggen rond de €300. Dit is een vereiste als je geen vrije groep meer over hebt voor je nieuwe zonnepanelen. Een specialist kan ze hier dan snel op aansluiten. Verder moet je nog rekening houden met de prijs voor de zonnepanelen zélf, en de algemene arbeidskosten die de gekozen partij hiervoor rekent.

Het is echter ongebruikelijk om zelf een elektricien in te schakelen. Vaak wordt de volledige installatie door de leverancier geregeld en zit hier dus ook het werk aan de elektra bij. Daarnaast is het simpelweg goedkoper om alle werkzaamheden door één bedrijf te laten uitvoeren.

Verder heb je zo maar één contactpersoon en moet je voor de garantie maar bij 1 partij zijn. De materialen, de installatie en eventueel onderhoud zijn dan een stuk makkelijker te organiseren. Alleen als je de panelen zelf plaatst, of zelf vakmensen regelt voor de verschillende onderdelen van de installatie, moet je ook zélf nog een elektricien inschakelen.

Andere werkzaamheden

Of je nu een elektricien aanneemt om de zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast, of dat je dit overlaat aan je leverancier, een elektricien kan je met meerdere zaken helpen als je zonnepanelen koopt. Het is dus handig om te onderzoeken welke erkende elektricien ervaring heeft met jouw installatie, zodat je deze kunt bellen als er een storing is. Zo heb je een vaste elektricien voor alles op vlak van zonnepanelen.

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen