Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stroomstoring

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je bent bezig met huishoudelijke taken en onaangekondigd gaat het licht uit. Dan hebben we hoogstwaarschijnlijk te maken met een stroomstoring. Hoe ontstaat een stroomonderbreking? En wat kan je eraan doen? We bespreken het hier.

Professioneel elektricien inschakelen

 

 

Wat is een stroomstoring?

Wanneer al je elektrische apparatuur tegelijkertijd uitvalt, heb je te maken met een stroomstoring of -onderbreking. Voordat je actie onderneemt, ga je beter eerst na of het een individueel probleem is of niet. Ondervinden je buren ook last? Dan ligt het euvel bij de netbeheerder. Zo niet, check dan je eigen groepenkast!

 

PROBLEEM 1: stroomstoring door problemen distributienet

Zitten je buren ook in het donker? Dan ligt het probleem bij een transformator of verdeelstation bij jou in de buurt. In dat geval bel je beter meteen naar je netbeheerder. Die stuurt dan vakspecialisten ter plaatse om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. In deze situatie kan je alleen maar afwachten tot het probleem verholpen is.

BELANGRIJK: duurt de stroomstoring te lang? Dan kan je een financiële compensatie aanvragen bij je netbeheerder. Let wel, dit is enkel mogelijk wanneer de oorzaak bij hen ligt. Zo niet, dan schakel je beter een elektricien in om het probleem op te sporen en definitief te verhelpen. Kom gratis in contact met elektriciens actief in je regio.

 

PROBLEEM 2: stroomstoring in eigen groepenkast

Je groepenkast is uitgerust met een beschermingsmechanisme dat inschakelt wanneer het een overbelaste stroomkring detecteert. Sluit je bijvoorbeeld een extra apparaat aan en valt de stroom vervolgens uit? Dan is dit apparaat de boosdoener. Trek het toestel uit het stopcontact en schakel vervolgens de automatische schakelaar in de groepenkast weer in.

Andere oorzaken zijn…

  • doorgeslagen stoppen
  • een defect aan de hoofd- of aardlekschakelaar
  • kortsluiting op verschillende plekken in huis
  • geen spanning in de meterkast

ONZE TIP? Speel op veilig en schakel een elektricien in! Kortsluitingen kunnen bijvoorbeeld woningbrand veroorzaken. En dat wil je gegarandeerd voorkomen. Een elektricien onderzoekt nauwgezet de oorsprong van je problemen en stelt een gepaste oplossing voor. Misschien is je groepenkast wel aan vernieuwing toe. Vakspecialist nodig? Ontmoet een expert actief in je regio via ons aanvraagformulier.

 

Elektriciens vergelijken? Dat kan!

Wil je een duurzame en kwalitatieve oplossing voor je stroomonderbreking? Schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in. Zo ben je zeker van een gecertificeerd vakspecialist met de broodnodige expertise. Dankzij onze offertedienst kom je in contact met meerdere experts tegelijkertijd. Luister naar uiteenlopende adviezen, ontvang diverse offertes en vergelijk de verschillende elektriciens! Zo vind je gegarandeerd de beste oplossing voor jouw probleem!

Offertes vergelijken? Vul het onderstaande offerteformulier in en word snel geholpen!

 

stroomstoring

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen