Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden voor een elektricien verschillen per specialisatie. Over het algemeen geldt wel dat het risicovol werk is, hoe goed een expert zich ook houdt aan de geldende veiligheidsmaatregelen. Lees hier alles over het werk van een elektricien en de grootste gevaren!

 

Gevaren per specialisatie

Over het algemeen is het werk van een elektricien fysiek zwaar. Bv. omdat zij ladders beklimmen, gebruik maken van hefwerktuigen en andere benodigdheden. Ook werkt een elektricien vaak in krappe ruimtes, op steigers en moet er vaak worden gebogen, gehurkt of geknield. Dit om verbindingen op lastige locaties aan te maken.

Elektriciens in de bouw kunnen een groot deel van hun dagen in de buitenlucht of in luidruchtige en vieze werkplekken doorbrengen. In de industrie worden ze dan weer eerder blootgesteld aan hitte, stof en lawaai. Elektriciens die werkzaam zijn bij energieleveranciers kunnen worden opgeroepen voor noodreparaties, in allerlei ongunstige weersomstandigheden.

 

Veiligheid

Naast de gevaren op de werkplek zijn elektriciens natuurlijk ook vaak blootgesteld aan verwondingen door elektriciteit. Een elektricien kan een elektrische schok ervaren als gevolg van direct contact met geleiders of als gevolg van verdwaalde spanning veroorzaakt door fouten in het systeem. Elektriciens worden daarom getraind om veilig te werken en nemen veel maatregelen om het gevaar van letsel te verkleinen.

Om zichzelf te beschermen tegen zogenoemde flash-exposure, dragen elektriciens speciale kleding die hier tegen kan. Ook gebruiken ze extra kabels om te aarden en hebben ze handschoenen met isolerende rubber voeringen, werkschoenen en helmen die optimale bescherming bieden tegen schokken.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen