Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevaren elektriciteit

Er zijn heel wat risico’s en gevaren aan elektriciteit verbonden: van de overbelasting tot het risico op elektrocutie. Denk dus twee keer na voordat je zelf aan de slag gaat! Foute handelingen kunnen levensgevaarlijk zijn. Wat zijn de gevaren van elektriciteit? En wat kan je ertegen doen? We vertellen het in dit artikel.

Ga snel naar:
Hoe ongevallen met elektriciteit vermijden?
Waarom elektricien inschakelen?
Offertes aanvragen

Hoe ongevallen met elektriciteit vermijden?

Elektriciteit is gevaarlijk: dagelijks worden er ongevallen met personen gemeld en jaarlijks zijn er meer dan honderd woningbranden door elektriciteitsproblemen. Oorzaken variëren van een defect apparaat, een stroomstoring tot technische fouten in je elektrische installatie. Hoe kan je dit voorkomen?

 • Vervang beschadigde, elektrische apparaten, breng ze naar het inzamelpunt of herstel ze.
 • Vermijd elektrische overbelasting: gebruik niet te veel elektrische apparaten op een enkel stopcontact, gebruik enkel apparaten die geschikt zijn voor je stroomvoorziening, hou rekening met de maximale belasting van je circuit,…
 • Vervang verouderde onderdelen van je elektrische installatie die niet langer voldoen aan de veiligheidseisen: kabels, schakelaars, wandcontactdozen,…
 • Wees er zeker van dat je elektrische installatie beantwoordt aan de veiligheidsnormen! Om de 25 jaar is er een herkeuring vereist. Laat je tussentijds grote elektrische werkzaamheden uitvoeren (bv. verzwaring van je installatie)? Dan is een tussentijdse herkeuring verplicht.

BELANGRIJK: wil je zeker zijn van een veilige elektrische installatie? Dat is een betrouwbaar elektricien inschakelen! Interesse in uitgebreid advies? Kom in contact met een expert via ons aanvraagformulier.

 

Gevaren elektriciteit

Waarom elektricien inschakelen?

Gevaren met je elektrische installatie vermijden? Kies dan voor een ervaren elektricien. Die neemt graag het herstel, de aanleg en de controle van je elektrische installatie voor z’n rekening. Wat zijn de voordelen van een expert?

 • Advies op maat: je elektra aanleggen? Nieuwe lichtpunten voorzien? Of je elektriciteit wijzigen na een negatieve keuring? Je elektricien bekijkt de mogelijkheden en bespreekt ze met je.
 • Veilige aanpak: een professional is op de hoogte van alle gevaren van elektriciteit en weet dus precies welke voorzorgsmaatregelen hij moet treffen om veilig te werk te gaan.
 • Professionele materialen: een expert gebruikt enkel maar de beste materialen om de werkzaamheden uit te voeren (denk maar aan zekeringen, bedrading, verlichting,…).
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan geniet je van slechts 6% btw op de arbeids- en installatiekosten. Op voorwaarde dat je samenwerkt met een professional!

Elektricien nodig? Wij helpen je graag met je zoektocht. Kom in contact met ervaren elektriciens actief in je regio. Zo ben je niet alleen zeker van een vakman die veilig werkt, maar die ook alle kneepjes van het vak kent. Start hier je contactaanvraag.

 

Vergelijk elektriciens in je regio en bespaar!

Wist je dat je kan besparen op je project door offertes te vergelijken? Vul het onderstaande offerteformulier in, kom in contact met diverse experts actief in je regio en vergelijk de prijsvoorstellen met elkaar. Zo maak je de keuze voor jouw situatie!

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmensen