Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kortsluiting: hoe opsporen en voorkomen?

Ontstaat er een kortsluiting in je woning? Dan is de elektriciteit meteen uitgeschakeld om je veiligheid te garanderen. Maa hoe ga je na wat de oorzaak is van de kortsluiting? En kan je zoiets makkelijk voorkomen of niet? We gaan er hier kort op in!

Ga snel naar:
Hoe kan ik een kortsluiting opsporen?
Hoe kan ik een kortsluiting voorkomen?

Schakel een elektricien in!

 

Hoe kan ik een kortsluiting opsporen?

Als een apparaat kortsluiting veroorzaakt, is het soms lastig om de boosdoener te vinden. Je kan de zoektocht verkleinen door te achterhalen op welke groep het apparaat is aangesloten. Dat doe je door te kijken welke stop is doorgeslagen. Deze correspondeert altijd aan een groep. Schakel deze groep uit, vervang de stop en ontkoppel alle apparaten die van deze groep gebruik maken. Als je nu de groep weer aanzet en 1 voor 1 de apparaten weer aansluit, zal de boosdoener weer een kortsluiting veroorzaken. Daarna volstaat het om het apparaat in kwestie uit te schakelen en te vervangen.

TIP: kan je de oorzaak toch niet opsporen? Doe dan een beroep op een erkende elektricien in je buurt. Met al zijn ervaring heeft hij het probleem in een mum van tijd opgespoord. Kom nu in contact met een expert!

 

kortsluiting opsporen

 

Hoe kan ik een kortsluiting voorkomen?

Je beperkt de kans op kortsluiting door je elektrische kabels te controleren. Zie je blootliggende draden? Dan gebruik je deze beter niet meer. Trek stekkers niet uit het stopcontact via de draden, maar via de stekker zelf, gebruik geen spijkers of nietjes om elektriciteitskabels aan op te hangen, sluit niet meer dan 1 verlengsnoer aan op een stopcontact en zorg ervoor dat elektriciteitskabels niet onder een deur of je vloerbekleding liggen. Door de draden optimaal te beschermen, is de kans op kortsluiting flink kleiner.

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen