Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hoeveel kost een elektricien?

Elektriciens zijn breed inzetbaar. Je kunt ze zowel inschakelen voor het plaatsen of verplaatsen van een stopcontact tot het aanleggen van je volledige elektra. Ook het installeren van alarmsystemen valt hieronder en sommige elektriciens kunnen volledige data installaties plaatsen. Met welke tarieven kun je dan rekening houden?

 

Uurtarief

Ten eerste het uurtarief. Elektriciens vragen gemiddeld €40 per uur en het uurloon van een ervaren vakman zal hoger liggen dan die van een beginnende elektricien. Ze zullen dit tarief echter niet vaak gebruiken, alleen als je een ingewikkelde klus aanbiedt waarvan de elektricien niet weet hoe lang hij ervoor nodig zal hebben. Het is voor jou ook beter om een vaste prijs te krijgen voor je klus, omdat je dan vanaf het begin precies weet waar je financieel aan toe bent.

 

Kleine klusjes

Voor kleine klusjes in en om het huis betaal je doorgaans niet meer dan €300. Het plaatsen van een stopcontact, zowel binnen als buiten valt hieronder, zowel als het toevoegen van een extra groep in je meterkast en het aanleggen van 1 of 2 nieuwe lichtpunten.

 

Nieuwe elektra in een ruimte

Wil je je elektra in een bepaalde ruimte laten vervangen, dan kan de prijs oplopen tot €850/€900 euro. Vooral als dit de keuken of de badkamer betreft, waar zware apparaten zijn die krachtstroom nodig hebben, kan dit duurder uitpakken. Voor het laten aanleggen van 3 of 4 lichtpunten kun je een soortgelijke prijs rekenen.

 

Volledig nieuwe bedrading leggen

Ben je een nieuwbouwhuis aan het bouwen en wil je deze voorzien van een volledig nieuw bedradingssysteem? Dan kan een elektricien dit voor je doen voor €4000. Let er wel op, elke situatie is anders en de prijzen zijn afhankelijk van erg veel factoren. Wil je precies weten wat je betaalt, dan kun je het beste beginnen met het aanvragen van offertes.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen