Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektra aanleggen

Er zijn allerlei redenen waarom je gebruik zou kunnen maken van een elektricien. Je kunt misschien een buitenwandcontactdoos willen aansluiten, je keuken van elektriciteit voorzien, elektriciteit brengen naar je uitbouw of je bent een huis aan het bouwen waar de elektriciteit volledig moet worden aangelegd. De prijs die je betaalt voor een elektricien kunnen dan ook erg uiteenlopen.

De kosten

Hoeveel je kwijt bent voor jouw project, wordt voor een groot gedeelte bepaald door wat je wil. Om enkele voorbeelden gegeven, voor het plaatsen van een nieuw stopcontact betaal je gemiddeld €100 en wil je deze buiten laten plaatsen dan kun je rekenen op €200. Om een buitengebouw van elektriciteit te voorzien, beginnen de prijzen bij €450 terwijl je voor een keuken of badkamer zeker €850 kwijt bent. Een complete woning voorzien van een elektriciteitsnetwerk kost je gemiddeld meer dan €3500. Als leidraad kun je het uurtarief van een elektricien nemen. Deze ligt gemiddeld rond de €40. Je kunt echter beter vragen om een vaste prijs, zodat je als de rekening binnenkomt niet voor verrassingen komt te staan.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs die je betaalt voor een elektricien wordt bepaald door een aantal factoren. Ten eerste is er de ervaring van de vakman. Kies je een beginner, dan betaal je uiteraard minder dan wanneer je voor een ervaren elektricien gaat. De moeilijkheidsgraad van je klus kan hier een beslissende factor zijn. Ten tweede is er de omvang van de klus. Hoe groter de klus, hoe meer je betaalt. Vaak wordt de gemiddelde prijs wel lager, omdat een elektricien efficiënter te werk kan gaan als je hem meer werk geeft. Ook ben je zo in een betere positie om te onderhandelen. Als laatste zijn er extra opties waar je voor kunt kiezen, zoals het plaatsen van een tijdschakelaar of een extra groep. Hoe meer van deze opties je kiest, hoe duurder de klus.

Vergelijk elektriciens

Met onze offerte service kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met verschillende elektriciens die u graag verder helpen. Zo kunt u de service en de prijzen vergelijken en daarna een betere keuze maken. Er zijn honderden, misschien wel duizenden elektriciens actief. Daarom is het verstandig om geen gehaaste beslissing te maken. Behalve als u een spoedklus heeft natuurlijk. Ook daar kunnen wij u bij helpen. Ga naar pagina elektricien offertes.

Zie ook de volgende pagina’s:

> Elektricien
> Duurzaamheid
> Gevaren
> Stroomstoring
> Tips pagina
> Klachtenprocedure
> Elektricien offertes

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen