Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verlichting aanleggen: wat zijn de kosten?

Bij een elektricien denken we meestal aan een dringende interventie bij een kortsluiting, een nieuwe groepenkast plaatsen, … Maar zo’n erkende expert kan ook je verlichting aanleggen, zowel binnen- als buitenshuis. Hoeveel betaal je daar gemiddeld voor? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
1 of 2 lichtpunten
3 of 4 lichtpunten
10 lichtpunten of meer

Ontvang nu je prijsoffertes!

 

 

Wat is het gemiddelde uurloon van een elektricien?

Verlichting aanleggen behoort tot de categorie van de kleinere elektriciteitswerken. De kosten hangen vooral af van hoeveel uur zo’n expert nodig heeft. Het gemiddelde uurloon van een elektricien bedraagt 35 à 40 euro (excl. btw).

Meerdere totaalprijzen vergelijken? Goed idee, zo weet je onmiddellijk hoeveel het aanleggen van verlichting je zal kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere prijsoffertes aan!

verlichting aanleggen

 

1 of 2 lichtpunten aanbrengen

Kleine ruimtes als de gang, de badkamer of het washok hebben vaak genoeg aan 1 of 2 lichtpunten. Ook buiten en in je tuinhuis is dit aantal doorgaans voldoende. Voor deze klus betaal je gemiddeld een bedrag tussen de € 100 en € 250. De moeite waard dus, zeker omdat 1 of 2 lichtpunten een wereld van verschil betekenen voor de gebruiksvriendelijkheid van zo’n ruimte.

 

3 of 4 lichtpunten

Grotere ruimtes hebben meer lichtpunten nodig. Denk hierbij aan de keuken of de woonkamer. In zulke woonruimtes is een optimale verlichting essentieel. Voor een dergelijke klus mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen de € 400 en € 600 per ruimte.

 

Meer dan 10 lichtpunten

Hoe meer lichtpunten je laat plaatsen, hoe goedkoper de prijs per lichtpunt. De elektricien kan dan efficiënter te werk gaan. Ben je bv. een nieuwe woning aan het bouwen en wil je deze volledig voorzien van verlichting? Dan kan je rekenen op een gemiddeld bedrag van € 1.500 à € 2.000.

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen