Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Slimme meters

Er zijn verschillende overheden in Europa die plannen hebben om slimme elektriciteitsmeters in woningen te plaatsen en dit verplicht te maken. Wat zijn dit voor installaties en van welke voordelen geniet je? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Voordelen slimme meter
Wat kost een elektricien?
Ontvang gratis & vrijblijvend offertes

 

Wat is een slimme meter?

Slimme meters maken communicatie mogelijk tussen woningeigenaren en energieleveranciers. Hierdoor kunnen beide partijen inzien hoeveel energie wordt verbruikt in de woning. Ook kunnen netbeheerders met deze informatie beter omgaan met piekuren, waardoor de kwaliteit van het elektriciteitsnet toeneemt.

Meer weten over de voordelen van een slimme meter? Een erkende expert vertelt je graag meer! Kom in contact met een erkende expert in je buurt.

slimme meter energie

 

Voordelen slimme meters

Een slimme meter kent enkele voordelen. Zo geniet je van…

  • inzicht in je energiekosten; zowel op vlak van gas- en stroomverbruik.
  • makkelijke communicatie van meterstanden op afstand.
  • een precieze Energienota.
  • een steeds betrouwbaarder elektriciteitsnet.

Wat kost een elektricien?

Gemiddeld mag je uitgaan van € 20 – 70 per uur voor een elektricien (excl. materialen & voorrijdkosten) om een slimme meter te laten plaatsen. Dit uurloon is vooral afhankelijk van de ervaring van de expert in kwestie, eventuele certificeringen, specialisaties, …

TIP: wil je een exacte prijs voor jouw project? Dan zit je goed bij Solvari! Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van elektriciens in je buurt. Zo geniet je van gericht advies, een exacte prijs en een oplossing op maat. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen