Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Overbelasting: hoe voorkomen & oplossen?

Een overbelasting van een stekkerdoos of groepenkast kan een stroomstoring veroorzaken. Hoe kan je zoiets voorkomen? Welke signalen wijzen op zo’n overbelasting? En hoe voorkom je een stroompanne door zo’n overbelasting? We gaan er even dieper op in!

Ga snel naar:
Alarmsignalen voor overbelasting
Vergelijk gratis meerdere elektriciens

 

 

Wat te doen bij overbelasting van een stekkerdoos of groepenkast?

Overbelast je een groepenkast? Dan zullen de stoppen doorslaan en kan je geen gebruik meer maken van stroom voor die specifieke groep. Je lost zo’n probleem op door apparaten uit te zetten of door ze aan te sluiten op een andere groep. Gaat het om een stekkerdoos die overbelast is? Dan voelt die warm tot heet aan en grijp je best snel in door minder apparaten aan te sluiten.

Elektricien nodig? Wil je apparaten op een andere groep aansluiten? Of heb je een stroomstoring door een overbelasting? Een erkende elektricien helpt je graag verder. Vul nu het contactformulier in!

overbelasting groepenkast

 

Mogelijke alarmsignalen voor een overbelasting

De volgende signalen kunnen wijzen op een overbelasting van je groepenkast of stekkerdoos:

  • Een vieze geur van gesmolten of verhitte plastic in de buurt van de stekkerdoos
  • Vonken of rook afkomstig van een stekker of apparaat
  • Zwartheid of schroeiplekken rond een stopcontact, stekker of op een apparaat
  • Gesmolten plastic op het apparaat omhulsel
  • Zekeringen die klappen

Merk je 1 of meer van deze signalen op? Verminder dan de belasting door bv. je apparaten te verdelen over meerdere groepen. Heb je daar geen ervaring mee? Een elektricien helpt je graag verder!

 

Vergelijk gratis meerdere elektriciens

In contact komen met meerdere elektriciens? Dat kan snel en eenvoudig via ons offerteformulier. Zo vergelijk je snel hun prijzen, aanbod, uitvoertermijn, … Neem dus je tijd om de juiste elektricien te vinden. Dat is de beste garantie op een optimaal eindresultaat. Vraag nu vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aan!

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van elektriciens actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen