Tarieven

Wat kost een elektricien precies? Een elektricien berekent steeds andere prijzen per klus en bestaan de kosten uit diverse componenten. Deze zijn uurloon, benodigde materialen en de voorrijkosten.

Arbeidsloon elektricien

De uurloon van een elektricien varieert en ligt tussen de €20 euro en €50 euro. We hebben de kosten heel breed genomen en rekening gehouden met het algehele aanbod in België. Op advertentiewebsites kom je elektriciens tegen die tegen spotprijzen hun diensten aanbieden. Deze bijklussers kun je beter vermijden. Er zijn ook zeer vakkundige elektriciens die bijvoorbeeld volgens standaardisatienormen zoals ISO-9001 werken. Het uurtarief ligt dan natuurlijk een stuk hoger. Houd er rekening mee dat een elektricien gemiddeld genomen €35 euro per uur ex. BTW zal berekenen voor zijn of haar diensten voor een gemiddelde klus zoals het verhelpen van elektrotechnische storingen. In zo een geval is de kans groot dat je met een echte vakman te maken hebt.

Benodigde materialen

Een elektricien heeft altijd materialen in zijn of haar bus liggen. Dit zijn spullen die gebruikt kunnen worden bij de meest gangbare problemen. Echter kan het zo zijn dat er iets nabesteld moet worden. Als een groepenkast, wandcontactdoos of bedrading vervangen moet worden zal een elektricien de kosten hiervan bij jou in rekening brengen. Let wel op dat de kosten bekend zijn voordat hij of zij hiermee aan de slag gaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je wat je gaat betalen.

Voorrijkosten

Ook dien je er rekening mee te houden dat een elektricien voorrijkosten in rekening zal brengen. Dit kan een vast bedrag zijn zoals bijvoorbeeld €15 euro per bezoek in jouw regio. Of een vergoeding per kilometer; bijvoorbeeld €0.30 euro per kilometer.

Keuring?

Het kan voorkomen dat je jouw elektriciteitsvoorziening moet laten keuren omdat deze bijvoorbeeld is afgekeurd. Je wilt natuurlijk dat je vervolgens een positief keuringsrapport krijgt. Het beste kun je om informatie vragen bij een keuringsorganisme of een elektricien wat er nodig is om een positief eindoordeel te krijgen. Er zijn bekwame keurders die voor €150 euro jouw installatie kunnen herkeuren.

Elektricien nodig?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen en beschikbaarheid van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.