Tips

Bij het kiezen van een bekwame elektricien kun je gebruik maken van enkele van de volgende tips. Met deze informatie kom je al een heel eind.

Tip 1: Stel de juiste vragen!

Het kan lastig zijn om te beoordelen of jouw elektricien vakbekwaam is zonder de juiste vragen te stellen. Dit hoeft echter niet moeilijk te zijn. Je kunt het beste beginnen met het controleren van de gegevens van het bedrijf met wie je contact hebt. Is deze aangesloten bij een overkoepelende organisatie? Wordt het bedrijf periodiek gecontroleerd? Heeft de elektricien een goede verzekering en is de klachtenprocedure goed geregeld? Als een bedrijf lid is van een overkoepelende organisatie kan dit jou extra bescherming bieden bij eventuele problemen en klachten.

Tip 2: Vraag om papieren!

Het kan voorkomen dat je niet geheel overtuigd bent van de kwalificaties van een elektricien. In dat geval kun je gewoon om de certificaten en diploma’s van de elektricien vragen. Dit klinkt misschien vreemd, maar een elektricien die niet wilt meewerken of je niet wilt overtuigen dat hij of zij vakbekwaam is, is een persoon die je graag niet inhuurt.

Tip 3: Recensies

Zoek het bedrijf op het internet. Typ de naam van het bedrijf met het woord ‘recensies’, ‘beoordelingen’ of ‘klachten’ erachter.

Tip 4: Te mooi om waar te zijn? Kijk verder!

Als een aanbod te mooi om waar te zijn is kun je het beste verder kijken, want in de meeste gevallen is dit namelijk ook echt zo; de deal is te mooi om waar te zijn.

Tip 5: Goede service

Kijk naar hoe een bedrijf je te woord staat op het moment dat je deze benaderd voor een offerte of advies. Vergelijk de service en de bekwaamheid met andere elektriciens om inzicht te krijgen in wat voor soorten bedrijven er op de markt actief zijn. Als je onder druk wordt gezet snel te tekenen of snel een beslissing te maken kun je zo een bedrijf het beste zo snel mogelijk afstrepen.

Tip 6: Vergelijk de prijzen!

Het is verder verstandig om in contact te komen met meerdere bedrijven in plaats van 1 bedrijf die je bijvoorbeeld via het internet gevonden hebt. Zo kun je namelijk het aanbod en de prijzen vergelijken en is het in huis halen van een verkeerde elektricien klein. Met onze gratis offerte service kun je vrijblijvend in contact komen met vakmensen die jou graag verder helpen en vrijblijvend advies geven.

Elektricien nodig?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen en beschikbaarheid van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.