Stroomstoring

Een stroomstoring kan vervelend zijn omdat je dan in de meeste gevallen geen gebruik meer kunt maken van elektrisch apparatuur. Zodra je geen elektriciteit meer hebt kan de oorzaak ook bij jouw netbeheerder liggen. Er is dan meestal een probleem met bijvoorbeeld een transformator of verdeelstation in de wijk of stadsdeel. In dat geval kun je alleen wachten tot het probleem opgelost is.

Als de stroomstoring te lang duurt is het mogelijk om compensatie bij jouw netbeheerder aan te vragen. Als jouw buren wel elektriciteit hebben maar jij niet dan is er een probleem met jouw elektriciteitsvoorziening. In dat geval moet je iemand met verstand van zaken inhuren om het probleem op te sporen en te verhelpen. Een bekwame elektricien kan je hier goed bij helpen.

Probleem met de groepenkast

Als er bijvoorbeeld te veel apparatuur op een groep is aangesloten kan dit leiden tot problemen. Het kan zo zijn dat de groepenkast sneller slijt en eerder toe is aan vervanging. Een handige klusjesman weet hier raad mee en kan deze voor jou vervangen. Als je echter het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je een elektricien inschakelen die jou hier graag bij helpt. Het inhuren van zo een vakman hoeft er niet voor te zorgen dat de kosten de pan uit rijzen.

Bekende stroomstoringen

De volgende stroomstoringen komen vaak voor en wordt er door veel mensen besloten om dan een elektricien in te schakelen. Bekende stroomstoringen zijn onder meer:

  • Een groepenkast is te zwaar belast
  • Stoppen zijn doorgeslagen
  • Algemene stroomstoringen
  • Apparatuur heeft een storing veroorzaakt
  • Geluid of vieze lucht uit de meterkast
  • Hoofdschakelaar of aardlekschakelaar werkt niet
  • Kortsluiting op verschillende plekken in het huis
  • Geen spanning in de meterkast

Stroomstoring in jouw regio?

Op de website van Infrax.be en Eandis.be kun je zien of er op dit moment een storing aan het elektriciteitsnetwerk is. Daarnaast kun je in contact komen met jouw netbeheerder:

Infrax
Gasgeur of brand: gratis storingslijn 0800 60 888
Storing elektriciteit: 078 35 34 33 (dag en nacht)

Eandis
Gasgeur of brand: gratis storingslijn 0800 65 0 65
Storing elektriciteit: 078 35 35 00 (dag en nacht)

Elektricien nodig?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen en beschikbaarheid van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.