Slimme meters

Er zijn verschillende overheden in Europa die plannen hebben om op grote schaal slimme elektriciteitsmeters in woningen te plaatsen. Een slimme meter zorgt er namelijk voor dat er communicatie tussen de consument en netbeheerder is. Hierdoor is het mogelijk om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld hoeveel energie er gebruikt wordt. Ook kunnen netbeheerders beter om gaan met piekuren omdat ze hier meer informatie over hebben. Zo kan de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk verbeterd worden en zijn er meer voordelen.

Voordelen slimme meters

Een slimme meter kent enkele voordelen waaronder:

  • Inzicht in de kosten voor stroom en gas
  • Meterstanden op afstand doorgeven
  • Energienota is preciezer
  • De betrouwbaarheid van het net gaat omhoog

Wat kost een slimme meter?

Op het moment is het niet mogelijk om een slimme meter bij Eandis te bestellen aangezien zij met een tweede testproject bezig zijn. In 14 gebieden worden er slimme meters in woningen geplaatst om te kijken wat het effect is. Mocht het project succesvol zijn dan worden de meters op grote schaal geplaatst. Zie: www.eandis.be. Ook bij Infrax zijn ze met een proefproject bezig. Indien je geselecteerd bent voor dit project kun je een slimme meter krijgen. Zie: www.infrax.be.

Elektricien nodig?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen en beschikbaarheid van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.