Klachtenprocedure

Het kan voorkomen dat je problemen krijgt met de elektricien die je recent ingehuurd hebt. Op deze pagina geven we je enkele tips en een beschrijving van een gewone klachtenprocedure in Vlaanderen en Wallonië.

Vóór het tekenen van het contract

  • Beschrijf precies waar je de elektricien voor inhuurt zodat dit op de offerte en het contract opgenomen kan worden
  • Let op de algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden. En kom niet voor verrassingen te staan
  • Bekijk of jouw rechtsbijstandsverzekering eventuele problemen die je kunt krijgen dekt zodat je hulp kunt inschakelen

Tijdens of na de opdracht

Als je eenmaal een elektricien ingehuurd hebt zijn er enkele mogelijkheden die je hebt om er voor te zorgen dat alles goed opgeleverd wordt zoals je dat in gedachte had.

– Tip: Praat en houd contact met de elektricien
Het is verstandig om jouw elektricien de kans te geven om eventuele problemen en incompleet werk recht te zetten. Als de elektricien verzuimt dit te doen kun je denken aan juridische stappen, zoals in het geval van schade aan jouw woning of elektra.

Elektriciens moeten een klachtenprocedure hebben die eenvoudig en makkelijk te volgen zijn. Het is verstandig om jouw klacht of probleem schriftelijke (per brief of per e-mail) aan het bedrijf te richten.

– Schade aan de woning
Als er schade is ontstaan aan jouw woning of inrichting heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Je kunt een claim indienen bij jouw verzekeraar volgens de procedure van jouw inboedelverzekering. Of zal de elektricien aanspraak maken op zijn of haar verzekering (verzekering van het bedrijf) om de schade te dekken. Houd er rekening mee dat er altijd kans is op schade die een elektricien kan veroorzaken; hoe goed of slecht hij of zij ook is. Een verzekering biedt daarom uitkomst. Vraag na bij welke verzekeraar jouw elektricien verzekerd is. Sommige bedrijven hebben al helemaal geen verzekering (malafide bedrijven of zolderkamer bedrijven) en kun je deze mensen dus het beste maar gewoon vermijden.

– Hulp inschakelen van een geschillencommissie
Je kunt verder de hulp inschakelen van een geschillencommissie. Zo heeft bijvoorbeeld Ombudsdienst voor Energie van de overheid een geschillencommissie die jou verder kan helpen. Je kunt jouw probleem of klacht bij hen neerleggen als je in Brussels, Wallonië of Vlaanderen woont.

Ga naar: www.ombudsmanenergie.be

Rechtsbijstandsverzekering

Je kunt verder gebruik maken van jouw rechtsbijstandsverzekering als al het bovenstaande geen passende oplossing geboden heeft. Je neemt op dit moment juridische stappen tegen de elektricien en komt hier het een en ander bij kijken. Het beste kun je bij jouw rechtsbijstandsverzekeraar aankloppen voor advies.

Bekwame elektricien inhuren?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.