Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden voor een elektricien verschilt per specialisatie. Over het algemeen is het werk van een elektricien fysiek zwaar, omdat zij ladders beklimmen, gebruik maken van hefwerktuigen en benodigdheden. Ook werkt een elektricien in krappe ruimtes, steigers en moet er vaak worden gebogen, gehurkt of geknield. Dit om verbindingen op lastige locaties aan te maken. Elektriciens in de bouw kunnen een groot deel van hun dagen in de buitenlucht of in luidruchtige en vieze werkplekken doorbrengen. Elektriciens in de industrie worden blootgesteld aan hitte, stof en lawaai. Elektriciens die werkzaam zijn bij energieleveranciers kunnen worden opgeroepen om te werken in allerlei ongunstige weersomstandigheden om bijvoorbeeld noodreparaties te doen.

Veiligheid en de arbeidsomstandigheden

Naast de gevaren op de werkplek zijn elektriciens ook bijzonder veel blootgesteld aan verwondingen door elektriciteit. Een elektricien kan een elektrische schok ervaren als gevolg van direct contact met geleiders of als gevolg van verdwaalde spanning veroorzaakt door fouten in het systeem. Elektriciens worden getraind om veilig te werken en nemen veel maatregelen om het gevaar van letsel te verkleinen. Om zichzelf te beschermen tegen zogenoemde flash-exposure, zijn er speciaal ontworpen resistente kleding die een elektricien draagt. Ze gebruiken extra kabels om te aarden en hebben handschoenen met isolerende rubbervoeringen, werkschoenen en helmen die bescherming bieden tegen schokken. De kleding en gereedschap zouden allen moeten voldoen aan wettelijke normen.

Elektricien nodig?

Wil je snel in contact komen met bekwame elektriciens in jouw regio? Dan kun je het beste onze offerte service gebruiken en de prijzen en beschikbaarheid van de elektriciens vergelijken. Daardoor maak je een betere keuze en kunnen storingen en problemen aan jouw elektriciteitsvoorziening snel verholpen worden.